Seznam potravinových alergenů

1 – obiloviny obsahující lepek – pšenice, žito, ječmen, oves,         špalda, kamut nebo jejich hybridy a výrobky z nich
2 – korýši a výrobky z nich
3 – vejce a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 – sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 – mléko a výrobky z něj
8 – skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské               ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy,               pistácie, makadamové ořechy a výrobky z nich
9 – celer a výrobky z něj
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena a výrobky z nich
12 – oxid syřičitý a syřičitany v koncentracích vyšších 10              mg, ml/kg vyjádřeno SO2
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 – měkkýši a výrobky z nich